Psykologisk konsultation v/ Liselotte Valentin
Hypnose er en seriøs behandlingsform, som kan anvendes ved fysiske og psykiske problemstillinger. Det kan være lige fra smertelindring til rygestop og vægttab til at bearbejde forskellige former for følelsesmæssige tilstande som angst, vrede, traumatiske hændelser. 

I hypnose får du adgang til dine egne ressourcer, som kan være svært at få adgang til i bevidst tilstand. I hypnosen kommer du i en trancetilstand, som alle kender fra andre situationer som fx at falde i staver, eller tilstanden lige inden man falder i søvn, eller når man er helt opslugt at en god bog eller film, eller er helt ”tabt for omverden”. Trancetilstanden er en dejlig afslappet tilstand, hvor du kan høre, hvad der foregår omkring dig. Så du er således ikke ”helt væk” og jeg vil undervejs i terapien kunne tale med dig. Når vi er fuldt bevidste, er vi mere kritiske, hvor vi i en trancetilstand er mere modtagelige over for positive forslag. Det er en helt naturlig tilstand og er derfor ikke farlig. Alle kan hypnotiseres, men der kan være forskel på hvor dyb en trance man kan komme i. Man kan ikke hypnotisere nogen imod deres vilje. Det er også vigtigt at du føler dig tryg og har tillid til din behandler.

En hypnose behandling foregår på den måde, at der er en forsamtale, hvor vi sammen indkredser problemet. Det er vigtigt, at du her er meget konkret i din problemformulering og man kan kun arbejde med et emne ad gangen. Herefter formuleres der et mål og positive formuleringer vedr. alle fordelene ved at det pågældende problem aftager eller mindskes.

Ved den næste samtale, vil du blive ført ind i en behagelig trancelignende tilstand. En del af bevidstheden er til stede under hypnosen og du kan derfor høre alt hvad der bliver sagt og jeg vil undervejs spørge dig om forskellige ting.

Under hypnosen giver jeg forskellige instruktioner, og gamle negative mønstre kan erstattes af nye mere hensigtsmæssig adfærd og konstruktive tanker. Og det er her vi anvender dine egne positive formuleringer, som vi lavede ved forrige session. Dem kan hjernen ikke selv danne.

Hypnosen afsluttes ved at man stille og roligt bliver ledt tilbage til virkeligheden og man vil føle sig afslappet og godt tilpas efterfølgende.

 

Mine kerneydelser er her:

Stress

Angst

Rygestop

Overspisning

Eksamensangst

SelvtillidSome description

LiseLotte Valentin
Cand.Psyk


Strandmøllevej 190A
4300 Holbæk 

Tlf.: 6080 4508
Email: kontakt@liselottevalentin.dk 

Medlem af:

Some description Psykiatrifonden
Some description Psykologfagligt selskab for klinisk hypnose
Some description Dansk Psykolog Forening