Psykologisk konsultation v/ Liselotte Valentin
Tankefeltterapien er udarbejdet af den amerikanske psykolog Roger J. Callahan, som siden 1970’erne har opdaget og videreudviklet denne metode. Han har taget udgangspunkt i sine egne erfaringer med hypnoterapi og kognitiv adfærdsterapi. 

Tankefeltterapi er baseret på den forudsætning, at tanker også er energi. Det er en energi som produceres i hjernen og som kan spores og måles med fx EEG. Denne tankeenergi er bundet i et felt. Tanke feltet er det mest fundamentale indenfor  TFT og som kan indeholde store mængder af information, som kan skabe negative følelser og ubalancer.

Tankefeltterapi er en behandling for følelsesmæssige ubalancer. Årsagen til disse ubalancer finder Callahan i det han kalder for Pertubation (afvigelse eller forstyrrelse) i et tankefelt. Pertubationen vil have indflydelse på forandringen i kroppen, kemi, hormoner, nerveveje, kognitiv og hjerneaktivitet og som resulterer i specielle negative følelse som fx angst, frygt, vrede eller depression. Pertubation er analog med konceptet om cellerne indenfor biologien og atomerne i fysikkens verden. 

Behandlingen bygger på Østens traditioner forståelse for kroppens energisystem. Her siger man, at når energibaner blokeres eller kommer i ubalance, kan det udløse fysiske sygdomme. Disse tanker kendes også fra fx akupunkturen, hvor akupunktører har udviklet metoder til at fjerne smerter og fremme den fysiske helbredstilstand gennem manipulering af energistrømmen langs netværket af de såkaldte meridianbaner eller energibaner i kroppen. På samme måde arbejder man med at stimulere kroppens energibaner og ubalancer, hvor du selv tapper/banker let med to fingre på forskellige punkter i ansigtet, og på de i forvejen velkendte akupunkturpunkter andre steder på kroppen. Det er en hel smertefri og behagelig behandling, og hvor man vil lære forskellige selvbehandlingsprocedure, således at man vil være i stand til at fortsætte behandlingen på egen hånd efterfølgende, men efter helt særlige anvisninger. 

Mine kerneydelser er her:

behandling af stress

lettere angstformer og fobier

tristhed

traumer

selvværdsproblemer

lettere afhængighedsproblematikker, vægtproblemer.

Lettere smertetilstande, som fx hovedpineSome description

LiseLotte Valentin
Cand.Psyk


Strandmøllevej 190A
4300 Holbæk 

Tlf.: 6080 4508
Email: kontakt@liselottevalentin.dk 

Medlem af:

Some description Psykiatrifonden
Some description Psykologfagligt selskab for klinisk hypnose
Some description Dansk Psykolog Forening